Om bandet
Pressmaterial
  Fotoalbum
   

Kung Kaktus Cornelisband - Pressmaterial


Cornelis Vreeswijk (1937-1987) föddes i Holland och emigrerade till Sverige som 12-åring. Vid 21 års ålder skrev han sina första sånger. Han skrev också en del prosa och lyrik och i april 1962 fick han en dikt publicerad i DN, något som betydde mycket för honom.

Första LP-skivan spelades in mars-april 1964 och fick titeln ”Ballader och oförskämdheter”. Skivan blev en succé och sålde snabbt slut, resten är som det heter historia.

Cornelis hann under sina 23 aktiva år med att ge ut 17 LP med egna sånger, 8 LP med tolkningar av Bellman, Taube, Povel Ramel, Lars Forsell och Victor Jara. Han har spelat in 5 live-LP, skrivit text till ett 80-tal sånger som andra artister spelat in, publicerat 3 diktsamlingar och dessutom medverkat som skådespelare i 6 filmer samt lika många teaterföreställningar.
  
Trollhättebandet Kung Kaktus har under namnet ”Kung Kaktus tolkar Cornelis” spelat sina egna tolkningar av Cornelis Vreeswijk sedan 1999.
Bl.a har de medverkat på Cornelisdagen i Stockholm 2002 och 2004 och har gett ut ett par cd-skivor med blandade Cornelislåtar.

Kvällen kommer att innehålla allt ifrån Cornelis’ mest älskade och kända visor till de mer okända visskatterna,
som innefattar både hans tidigare och senare produktioner.

Välkomna Medborgare till en afton i Cornelis tecken!

Klicka här för högupplöst bild!


 

Klicka här för en högupplöst bild