2008
Historia
 
 
   

Historia


Trollhättebandet Kung Kaktus blev resultatet av att Anders Jacobsson och Glenn Saxin's vägar korsades runt årsskiftet 1993/94. Anders, som är son till revypappan Bengt, sprang på Glenn som lirade gitarr i revyorkestern. De började skriva låtar ihop som de spela in på en portastudio hemma hos Glenn. Det är nu början av 1994. Så småningom utmynnade samarbetet i ett tilltagande trubadurande. De blev snabbt etablerade som trubadurerna Jacobsson&Saxin.

hösten 1996

Efter div. bandprojekt vid sidan om trubadurandet blev Kung Kaktus ett komplett band i och med att trummisen Bjarne Brolin och basisten Lennart Eijerstam slöt upp hösten 1996. De spelade in en demokassett med sex egna låtar i Studio Eko, Trollhättan samma höst. Tekniker var Ervin Jenc.

 

1997

våren 1997

Bröt Lennart armen på skidsemester, då ryckte Micael Larsson in som basist. Eftersom Micke precis slutat i bandet Goosflesh, och Lennart alltmer hade tappat intresset så blev det Micke som hanterade basen i fortsättningen, i Kung Kaktus mk II
Den sommaren gjorde bandet sin bejublade debut på Fallens dagar, något som skulle visa sig bli tradition.

hösten 1997

På hösten 1997 bokade man tid i studio Fasaden, Hagfors. Bakom spakarna satt Ola Sonmark. Fyra egna låtar sattes på pränt. Anders skrev texterna och alla fyra i bandet gjorde musiken på CD'n "allt du begär...".

 

1998

våren 1998

Parallellt med Kung Kaktus gjorde hela tiden Jacobsson&Saxin sin trubadurpryl, och under våren 1998 lirade Bjarne congas med dem på några gig. Slutligen hoppade Micke med och lirade akustisk bas vid ett spelning på Hunters i Trollhättan. Detta visade sig vara ett lyckat drag. Nu utvidgades speltillfällena till även lite mindre ställen som föredrog en softare repertoar och därigenom en bredare publik. På Fallens dagar samma år körde bandet den akustiska varianten på dagen och rock'n'roll sättningen på kvällen.

hösten 1998

Det rullade på mer och mer för Kung Kaktus, och giggen trillade in i en allt tätare ström. Eftersom gitarristen Glenn pluggade data och hade en son som krävde mycket tid utöver musiken, kände han att det blev för mycket. Tiden och motivationen räckte inte riktigt till för bandet och den satsning de gjorde. Han kom till ett vägskäl och var tvungen att välja.

I okt./nov. 1998 bestämde sig Glenn för att sluta i bandet, och bara fortsättningsvis trubadura med Anders. Man testade två nya gitarrister, båda vid namn Thomas. Valet föll på Thomas Hultbrand.

kung kaktus mk III

Vintern 1998/99 vidtog ett tidsödande arbete med att skola in den nya gitarristen. Det var ett stort projekt i och med att Glenns roll varit så stor, samt bandets många strängar på sin lyra; både elektrisk och akustisk repertoar samt komponerande av egna låtar. Under denna period låg man lågt vad gällde spelningar, men frampå vårkanten rullade det igång på allvar.

 

1999

våren 1999

I början av april bokades ny studiotid i Studio Eko, Trollhättan. Det oprövade kortet Jimmy Birgersson vid mixerbordet visade sig vara ett lyckokast. Både bandet och Jimmy fann varandra snabbt, och tio covers samt en egen låt spelades in på bara några dagar. CD:n "Kung kaktus -presenterar sig stolt" var tänkt som promotionmaterial. Samarbetet fortsatte även efter inspelningen. Jimmy blev en viktig kugge som livetekniker på lite större ställen.

En turnébulle stod högt på önskelistan, och i juni införskaffades en vit (nåja) Dodge Van '86. Mycket möda lades ner för att fräscha upp bilen. Den målades i en läcker kungkaktusblå färg och försågs med ett par smaskiga loggor. Nya mattor och färg inuti, samt div. slitagedelar byttes ut.

Nu var man redo för världen...

hösten 1999

Efter en gig-intensiv sommar med bl a Fallens Dagar i Trollhättan som en av höjdpunkterna väntade en ovanlig spelning. På en ö i Göteborgs skärgård ligger Älvsborgs Fästning. Där hade ett 60-tal storföretagare från hela Europa samlats som avslutning på sin Sverigevecka. Bandet som körde sin akustiska repertoar tog bl a upp en belgare på scen och rev av några latinonummer ihop. Stämningen var på topp och gästernas slipsknutar lossades.

Hösten gjorde sitt intrång och låtskrivandet kom igång på allvar, samtidigt som nästa stora projekt för bandet väntade;
Kung Kaktus tolkar Cornelis blev ett naturligt steg i och med att man redan körde ett flertal både elektriska som akustiska tolkningar av denne store Hollandsfödde svenske visskald. Premiärgigget blev i samband med filmfestivalen i Trollhättans Folkets Hus i oktober. Sättningen var densamma som deras akustiska variant, fast med förstärkning i form av Jimmy Högfeldt från bandet Flowerchild. Han värmde först upp publiken med några egna kompositioner, därefter spelade han flygel ihop med bandet. Det blev så lyckat att bandet inkl. Jimmy bestämde sig för en seriös satsning på detta koncept.

Alla band med lite självaktning, eller kanske storhetsvansinne(?) har ju en egen hemsida. En flott och dyr reklambyrå var inte att tänka på, så Thomas satte sig ner själv vid datorn några nätter och den 28 okt. skickades denna fyrstegsraket www.kungkaktus.com ut i sajber-jymden!

Nya medlemmar, nya frisyrer kräver nya bandfoton. I november blev det dags för fotosession med Joachim Nywall, både i hans fotoateljé samt utomhus.

vintern 1999

I slutet av november drog man in på Hunters Salonger i Trollhättan för att köra första "riktiga" Cornelisgigget. Det visade sig bli väldigt uppskattat, så ett nytt datum bokades in på Hunters 29 januari 2000.

 

2000


Den konsertkvällen överträffade alla förväntningar. Uppskattningsvis 300 pers. kom för att lyssna till bandets Cornelistolkningar.
Återigen fick man bevis på att detta koncept var en helrätt satsning.

En ny och större s.k. backdrop (tygstycke med bandets logga på som hängs upp bakom den s.k. backlinen) var nästa punkt på önskelistan. Bandet tog kontakt med den duktiga sömmerskan Irene Åkesson från Trollhättan som lade ner ett jättejobb på den nya enorma backdropen. Elaka tungor talar om täcke till globen på grund av dess väl tilltagna format, men man måste ju ha visioner här i livet!

våren 2000

De båda Huntersspelningarna bandades av Henrik Andersson. De bästa versionerna samlades på en CD för att användas i promotion-syfte; Kung Kaktus tolkar Cornelis
En tråkig nyhet var att Hunters kursade denna vår, speciellt med tanke på bandets samarbete på Fallens Dagar som uteblev för första gången på 4 år. Tråkigt även med tanke på att Hunters Salonger blivit en uppskattad konsertlokal.

En lite lugnare vår på gig-fronten gav utrymme för eget låtskrivande.

sommaren 2000

Sommaren närmar sig och ett stort antal gig bokas in. Eftersom alla i bandet (förutom Anders som har sommarlov!) jobbar heltid förutom musiken och semestern till stor del ägnas åt att lira, var alla rätt slitna på sensommaren.

hösten 2000

Man bestämde sig för att inte boka in lika mycket jobb på hösten, utan ägna energin och tiden åt att skriva och spela in eget material.

Även Jimmy Högfeldt som står för klaveret i Cornelisvarianten hade planer på att spela in några av sina egenkomponerade låtar; poprockigt med svenska kluriga och fyndiga vardagsfunderingar. Thomas, Micke och Bjarne tillfrågades om man hade lust att hjälpa till att förverkliga hans musikaliska idéer. Jimmy sjöng, lirade akustisk gitarr, piano, orgel och munspel. Fem låtar bandades under en helg i oktober i Studio Eko - Trollhättan med Jimmy Birgersson bakom spakarna.

Nytt ljud och ljus hade sedan länge stått på önskelistan och man började leta efter lämpliga objekt, fastnade för svensktillverkade Krafftlådor toppar +baslådor modell smidiga med ett enormt tryck, samt åtta st. PAR- kannor. Nu kunde man inte påstå att bandet varken hördes eller syntes.

I början av december var det dags för Kung Kaktus själva att besöka samma studio denna gång liksom förra med Jimmy Birgersson som tekniker. Även denna gång lirade man in fem låtar, lite tyngre rock på svenska. Man jobbade hårt för att få till ett tungt och samtidigt fräscht sound.

 

2001


Äntligen fick man lira rockprylen hemma i Trollhättan igen, närmare bestämt på juldagen på Butlers. Det var gôtt dé!!

En ny och rolig bekantskap dyker upp på arenan i början av året; en viss Rune Hixén från Uddevalla som är Sveriges störste Cornelisfan alla kategorier. Lägg därtill att han är eldsjälarnas eldsjäl. En underbar lirare! Han blev helt till sig över att det fanns ett band i regionen som tolkade Cornelis Vreeswijks musik. Rune hade stora planer inför hösten på en jättelik gala till Cornelis ära i Bohusläns museums lokaler med Cornelis- sällskapet i Stockholm som medarrangör. Kontakter knöts på både det musikaliska och personliga planet.

våren 2001

Cornelisgalan bestäms till den 29 september på Bohusläns museum. Jimmy har sin solodebut på KulturBaren i Folkets Hus Trollhättan 28 mars. De tre Kaktusmedlemmarna stöttar honom även på scenen. Samma dag släpper han sin CD med de fem egenkomponerade låtarna. Uppslutningen är stor och kvällen var grymt uppskattad, kul både för Jimmy, Kung Kaktus och en rolig manifestation för den egna musiken!

Det ger inspiration till att färdigställa även Kung Kaktus' egna CD-platta. Sångpålägg, mixning, mastring, omslag mm ska fixas, men frampå senvåren hoppas man att den ska ligga färdig på diskarna.

Ytterligare ett stort projekt inför hösten dyker upp vid horisonten. Allt är mycket hemligt och på planeringsstadiet, men bandet hoppas kunna avslöja mer detaljer inom kort.

I maj blev bandet äntligen klara med sin 4-spårs CD; "reflex". 300 ex. pressades inledningsvis för dels försäljning samt att skickas ut till skivbolag, tidningar och radiostationer. Man beslutade sig dock för att vänta med detta tills efter sommaren. En hektisk sommar väntade nämligen, mest med rockspelningar, då bandet nu försökt styra in bokningarna mer och mer åt det hållet.

sommaren 2001

Den största utmaningen blev att som enda band äntra Fjordfestivalens stora scen tisdagen 3juli. Nu kunde man äntligen rocka loss i full frihet med rejält tryck i ryggen, samt veckla ut backdroppen i sin helhet. Nu satte alla hånfulla i halsen då den visade sig se ut som en liten snuttefilt i sammanhanget! Efter sommaren drog man ner på tempot för att hämta energi inför vad som komma skulle.

hösten 2001

29 september hölls en stor Cornelisgala på Bohusläns Museum i Uddevalla. Bl a var Cornelissällskapet från Stockholm på plats i form av Per-Albin Hansson, sekreterare samt Mats Forsberg, webredaktör. De gillade vad de hörde från Kung Kaktus och skulle försöka få upp bandet till Cornelisdagen på Mosebacke i Huvudstaden i augusti nästa år.

kung kaktus mk IV

En ny fas i bandets historia blev att repa in en annan basist istället för Micke, som dock skulle fortsätta med Cornelistolkningarna. Ny basist i bandet blev Urban Björn.

vintern 2001

Premiärgigget för Urban gick av stapeln på Butlers i Trollhättan på juldagen..

Ett pinnhål på stegen för Rockpoeten Jimmy Högfeldt (Band) var att lira på Jord i Göteborg i Januari. Planer börjar även ta form på en ny CD inspelning med nykomponerat material.

En försenad julklapp för Kung Kaktus var beskedet om att få komma upp till Kungliga Hufvudstaden och Mosebacke för att framföra sina Cornelistolkningar på Cornelisdagen söndagen 4 augusti.

 

2002

Vårens inträde innebar att bandet blev utan replokal för andra gången på knappt ett år. Först lokalen vid Innovatum sedan den enorma gamla svarvsalen på Arthur Lundqvistskolan. Nu fick man hålla till i en kontorslokal i centrum tills vidare.

Jimmy Högfeldt är en produktiv låtskrivare och hade mycket nytt material och ville spela in en ny CD. Fem låtar valdes ut för inspelning. Thomas, Bjarne och Micke kallades in för att arra upp låtarna samt repa lite mer än inför förra inspelningen. En helg i slutet av april bokades studion i Musikhuset med Tommy "Pinnen" Svensson vid inspelningsspakarna. Rock'n'roll-fotografen Jocke Nywall kallades in för att ta nya plåtar på Jimmy och grabbarna samt Kung Kaktus nya line up. En ny affisch samt uppfräschning av bandets hemsida stod på dagordningen.

sommaren 2002

Fallens Dagar i Trollhättan har ju blivit tradition för bandet så även i år. Denna gång spelade man på Spikön som alltid satsar på maffigt ljud och ljus med inhyrda tekniker precis som det ska vara. De fattar grejen med musikarrangemang! På torsdagens smygstart lirade man rockcovers före kultsnubben Pugh Rogefeldt. Lördagen var det Jimmy Högfeldt och Pyromantikernas tur samt även skivsläpp för nya CD:n. Söndagskvällens Cornelisspelning blev en fantastisk avslutning på Fallens dagar helgen samt succé. Alla som ville kom tyvärr inte in utan fick stå utanför och smyglyssna.

Som avslutning på sommaren tog man söndagen 4 augusti Cornelis- tolkningarna upp till den Kungliga Hufvudstaden och Mosebacke på Söder. Tillsammans med den svenska viseliten gjorde man detta till en oförglömlig afton tillägnad Mäster Cees. Över 2000 personer hade denna strålande sommardag tagit sig till Mosebacke Etablissemang, som egentligen bara tar 1500!!

hösten 2002

10 september lånade Spanarna på TV4's "Position X" Kaktusarnas turnébulle för att leta efter Rymmarna som befann sig nå'nstans i Trollhättetrakten. De ville väl åka lite ståndsmässigt.
En uppfräschning av hemsidan hade även gjorts och skickades ut i sajberspejs i början av oktober. Man passade även på att skaffa sig en hederlig dot com-adress utan reklamavbrott.
Bandet hittade även en ny replokal i samma månad. Det var snart ett år sedan man kunde repa ordentligt. (Det hade man skött med bravur ute på giggen fram tills nu)

Hösten hade gjort sitt intrång, så oxå "Kung Kaktus tolkar Cornelis" på Kultur Baren, Folkets Hus i Trollhättan. Det var ju här det hela började för tre år sedan och bandet har som tradition att varje höst göra sina Cornelistolkningar just här. Den här gången (17 okt.) filmades samt bandades spelningen för att så småningom resultera i en live-CD samt DVD.

 

2003

När Magnus Åberg Gymnasiet firade sitt 10-årsjubileum 11 januari gick det hett till. Fem magdansöser, Balongdansare, Lars-Erik Frendberg utklädd till Elvis, Bengt Jacobsson i högform, Kung Kaktus i rockraggsockorna mm. Tveksamt om lärarna orkar 10 år till efter en sådan här afton! En annan höjdpunkt var helgen på Big Ben i den kungliga hufvudstaden. Oj Oj Oj! Bandets privatchaufför Thore trodde väl aldrig det var så hårt att vara ett turnérande rockband!

våren 2003

I april läggs sista handen på en sprillans ny CD med Cornelis- tolkningar. Plattan spelades in 17 okt. 2002 på Kultur Baren, Folkets Hus i Trollhättan. Titeln blev den självklara; "Live på KB" Plattan släpptes i samband med gigget på Spikön den 5 juni.

sommaren 2003

Sommaren fylls på med diverse gig i alla dess former. Ett par trubadurgig går till historien av div. anledningar, med största möjliga tysthet...
En ny affisch lämnade äntligen tryckpressarna i augusti. Ett stort tack till Marcus Hessell på Shout i Göteborg för layout, Roberto Sölsnaes på TH-Tryck i Uddevalla samt Dragan Mitrovic och Jocke Nywall för foto!! Gött jobbat gubbs!

hösten 2003

Ett par Cornelisgig står inför dörren, bl a den årliga tillställningen på Bohusläns Museum som det lokala Cornelissällskapet i Uddevalla anordnar. Succé vore kanske förmätet att utstöta om det inte vore alldeles sant och med Per-Albin Hanssons bifall i gästboken som intyg.

Ett frö var sått hos Cornelissällskapet i Stockholm och Cornelisdagen på Mosebacke sommaren 2004, framtiden får utvisa...

Inspelning för P4-live och "En hyllning till Cornelis" i två delar planeras mha en viss Rune Hixén som ska stå för det substantiella innehållet i dessa program. Kaktusarna framför ett tiotal av sina Cornelistolkningar i en liveupptagning..

Jimmy Högfeldts försök till melodifestivaldeltagande gick i stöpet trots ett par av Kaktusmedlemmarnas medverkan på hitdoftande "Schlaraffenland"...(försök igen att uttala det rätt...) Man var inte riktigt överens med en viss Bert om vad som är en schlagerkraftig refräng... Kanske liveupptagningen av J.H & Pyromantikerna leder till ett segerrusigare korståg i popens tecken, land och rike kring, när detta sänds via P4-live framåt vintern.

I september drar Farmen på TV4 igång igen. Gör som Farmen-Krille;
skaffa dig en cool Kung Kaktus-T-shirt.
Se bild här »»

Hemsidan fyller den 28 okt. fyra vitala år. En och annan Kaktusbebis föds och framtiden för god musiksmak(?) förstärks ytterligare...

vintern 2003

Tre dagar i december sänder man liveupptagningar i programmet
P4-live, inspelat i Studio 3 under ledning av Peter Heddelin. En inspelning med Jimmy Högfeldt (15 dec) och en tvådelad Cornelishyllning med Rune Hixén som ciceron i Cornelis liv och leverne. Det blir också klart att Kung Kaktus ska upp till Stockholm och Mosebacke 8 augusti för ännu en spelning på Cornelisdagen. Det är första gången ett icke etablerat band eller artist får chansen en andra gång. Hedrande tycker grabbarna och lyfter på vintermössan.

Det är i år tio år sedan Anders och Glenn började lira ihop och fem sedan hemsidan skickades ut i sajberrymben. Detta kommer att uppmärksammas på ett eller annat sätt...

 

2004

feb

Lite "nya" bilder från arkivet publiceras, som inte censurerats.
Anders gjorde ju som bekant en "Janet Jackson" alltså visade ena tutten i direktsändning så det blir nog inga fler liveframträdanden i fortsättning. Alla gig kommer att vara inspelade i förväg så att sådana ruskigheter inte kan upprepas.
Och till alla er som undrar kan vi meddela att Kung Kaktus inte har nåt med Brunei att göra. Det var Kung Carl XVI Gustav som hade uttalat sig och ingen annan. Bandet tänkte åka till Säffle, men efter avrådan från UD meddelar man att man inte stödjer Säffle kommuns statsskick. Man blev bara lite upprymda efter att blivit så väl mottagna där i somras att orden slank ur munnen.

mars

Kung Kaktus tackar Kisa för en ösig lördag på Wärdshuset. Personal, gäster och miljö i en perfekt symbios, fantastiskt kul ny bekantskap! Frågan är om inte efterfesten slog alla rekord. Kisa lär väl aldrig bli sig likt igen efter detta.

april

En rolig grej gick näsan förbi i sista stund för Kung Kaktus; En större svensk filmproduktion ville ha ett coverband och frågade bandet om man var intresserad, och det kunde ju vara lite kul. Tjejen som spelade huvudrollen skulle kära ner sig i sångaren (typiskt...) Tyvärr stupade det pga platsbrist på den krog man tänkte använda som inspelningsplats och inte på sångaren. Lilla Swania i Trollhättan har nämligen ingen scen stor nog för ett band på hela fyra personer....tur det finns DJ:s...
Det var den officiella förklaringen, vad som egentligen hände är hemligstämplat tills preskriptionstiden gått ut om sisådär 10 år.

maj

Ännu en Cornelisafton på Bohusläns Museum i Uddevalla. "Kung Kaktus tolkar Cornelis" framförde ett inspirerat nysammansatt program torsdagen 6 maj, ett bra genrep inför Mosebacke några månader senare.
Bandet slickar i sig av fina recensioner i lokalblaskan "Bohusläningen" efteråt. Ett stort tack till allas vår Rune Hixén för sitt outtröttliga engagemang samt övriga medlemmar i Cornelissällskapet, Uddevalla. Och till den fantastiska publiken; utan er hade det inte blivit vad det blev, TACK!

augusti

Bandet är lyriska för responsen på Cornelisdagen på Mosebacke söndagen 8 augusti. Man trodde inte det kunde bli mer folk, mer drag, varmare och roligare än för två år sedan. Det kunde det! Och att befinna sig i epicentrum av Sveriges samlade musikelit är en upplevelse i sig. Och att åka limousin till spelningen från hotellet tyckte man allt var lite coolt

oktober

Torsdagen 21 oktober kör bandet sina Cornelistolkningar på KulturBaren på Folkets hus i Trollhättan.

 

2005

januari

Bandet önskar God Jul & Gött Nytt 2005 med ett gig på Butlers Trollhättan på nyårsdagen.
Jacobsson & Saxins nya affisch har lämnat tryckpressarna! Tack till Marcus Hessel på Shout för ett grymmejobb!
Anders repar som bäst inför premiären av Taubeföreställningen som har stor galapremiär på Insikten i Trollhättan på trettondagsafton och kommer att köras januari-april. Biljetterna säljer som öl på Sweden Rock Festival.
Thomas, Bjarne och Micke är involverade i inspelningarna av Jimmy Högfeldt & Pyromantikernas kommande fullängdare. Beräknat släpp våren 2005.

Eftersom en kaktus växer och förgrenar sig med åren blir den ståtligare och mer mångfasseterad och unik för varje år som går. Så också för denna speciella form av kaktusart; Kung.
Anders har kommit till Insikt(en) och spelar Taube inför fulla hus i Trollhättan i vinter/vår.
Thomas, Bjarne och Micke hjälper Jimmy slå världen med häpnad med sina vispop'n'rolllåtar på svenska och pågående inspelningar av en fullängdare. Urban lirar i hemland såväl som utland samt skriver hits i sin hemstudio.
Kreativiteten flödar och då och då sammanstrålar dessa figurer i en energisk och laddad symbios i en stad nära Dig för ett framförande av väl valt verk!

22 maj

Vi säger gött kämpat till Thomas som sprang Göteborgssvarvet igår på 1.53.16 vilket gav honom en hedrande 10136:e plats. Han uppges vara vid god vigör samt hyfsat nöjd över resultatet. Thomas var lite orolig över om han skulle tvingas genomföra det direktsända P4-live gigget med Jimmy Högfeldt & Pyromantikerna på måndag sittandes, men ska nog klara av att rocka loss den timme som krävs.
17.00 börjar sändningen 103.7MHz (Trollhättan) och 103.3MHz (Uddevalla).

17 oktober

Nya foton på Cornelisbandet togs igår av den legendariske fotografen Dragan Mitrovic. De kommer bl a användas till den nya hemsidan som Thomas filar på....

 

2006

januari

Anders är återigen involverad i lokalrevyn för året som hålls i Insikten med Bengt Jacobsson och Claes Johansson. Årets upplaga går under namnet: xxxxxxxxxxxxxx?????????????? och är en sorts "bäst of" eller "greatest hits hittills" spelas från januari tom mars.

juni

Bilen, myten, legenden. En Van i nöden blir till salu och såld.
Bandets mullrande turnébulle sedan 1999 en Dodge Ram 350 Van '86-års modell, nybes. u.a. och med nya året-runt-däck! Istället skaffar man sig en nyare mindre Chevrolet fast med bättre komfort.

juli

Under Fallens Dagar som blivit sommarfesternas höjdpunkt dyker Kung Kaktus-människor upp lite här och där i vimlet.
Anders och Glenn spelar i Bistro Strandgatans tält fredag och lördag, traditionsenlig Cornelisafton på Spikön på söndag och Pyromantikerna med Jimmy Högfeldt agerar uppvärmare åt självaste Eldkvarn när de lirar på Spikön på torsdag. Jimmy och Thomas drar även några egna hits under lördagen på Bistro Strandgatan.

september

den 11:e - datumet kan se ut som en tillfällighet - lirar Anders och Glenn på Trollhättans torg inför Göran Perssons valslutspurt. Och vi vet ju alla hur det valet slutade...

(r)oktober

Thomas har många strängar på sin lyra, förutom musiken är han en hängiven tecknare/målare. Hans senaste uppdrag var att rita omslaget till Trollhätte/Göteborgsbandet "One Man Army's" kommande julsingel. Bandet lirar dödsmetall av ädlaste valör och omslaget kan beskådas på www.onemanarmy.tv

 

2007

januari

Återigen gör Anders och resten av revygänget (med pappa Bengt i spetsen) succé, denna gång på Innovatumområdet och går under namnet:xxxx?????. Fulla hus fr om januari to m mars.

juni

Lördag 2 juni gör bandet ett av sina exklusiva framträdanden med Cornelistolkningar på Rosserödsfestivalen utanför Uddevalla, Trollhättesonen, Johan Hyrén, med en röst djupare än Kristina Lugn förstärker upp bandet kvällen till ära.

juli

Wow Säffle! Festivalen sista helgen på Stortorget inför 3000 dansande och hängivna värmlänningar var grymt att se. Hoppas vi ses nästa år igen!

september

Göteborg och Valand, vilket drag! Hoppas detta kan bli tradition att komma och lira på after-workpremiären.

december

Äntligen har arbetet påbörjats med att jobba fram en helt ny fräschare hemsida. Både som förklarar de olika uppläggen på ett tydligt och schysst sätt samt damma av en del material som ligger och väntar på offentlighetens ljus. Håll utkik under hösten!